Når barnevernet eier «sannheten»

Vi har på våre sider avdekket en sak fra Østre Toten kommune og barnevernet der.
Saken viser at dersom barnevernet har en mening om noe, betyr det ikke noe at dokumentasjon og bevis fra virkeligheten betyr noe.

At det foreligger klare bevis mot barnas mor som tilsier at hun utsetter barna for psykisk og fysisk vold og at barneverntjenesten har benyttet ulovlige metoder for å flytte barna fra far til mor, bryr ikke politiet på Gjøvik seg noe om.

Dersom barnevernet sier at far har bestukket hushjelp for å lage et skriv som forteller hvordan mor holder på i hjemmet, er ikke SMS log med tantens mor noe verdt som bevis heller, enda det sammenfaller med hva som fremkommer av hushjelpens skriv.

Far tok opp mors bruk av alkohol som et problem i 2013, i forbindelse med barnefordelingssak i Tingretten. Barnas mor fikk medhold i retten om at far skulle miste foreldreansvaret midlertidig, slik at hun kunne forlate landet.
3 måneder senere drikker mor seg fra sans og samling. Hun ender opp på baderomsgulvet mens minste datter selv finner frem puppen og ammer.
Deres minste sønn er 3 måneder gammel og ligger alene på soverommet og sover, mens mor er bevistløs sammen med minstedatter på baderomsgulvet.
Barneverntjenesten på Østre Toten velger å unndra video opptaket av hendelsen fra saksmappene og de to barnesakkyndige psykologene de engasjerer. Hva får en barnevernetat til å gjøre noe slikt?

Hvorfor er det ingen som setter ned foten i det offentlige og sier at det ikke er aksept for at barnevernet skal unndra dokumentasjon i en sak for å få sin vilje?

Dessverre er nok ikke dette et problem som kun er i Østre Toten kommune.
Det er likevel i Østre Toten kommune vi starter vår kampanje mot offentlig kriminalitet.
Vi håper at det å avdekke denne saken vil føre til at andre saker blir overgitt til oss, samt at befolkningen forstår viktigheten av å ta lydopptak.
Uten lydopptak mot personer som jobber i det offentlige, har dit ord ingen ting å si.

Vi ber om din hjelp til å komme i kontakt med andre som har opplevd liknende av det man ser fra saken i Østre Toten kommune! Mulig du har hørt om noe slikt fra andre, men ikke trodd at det stemte?
Be dem ta kontakt med oss, slik at vi kan forsøke å hjelpe dem og samfunnet på rett vei!

Del dette: